![Postres i berenars](https://www.alzinadecollbato.cat/wp-content/uploads/2018/05/postres_berenars_foto-e1525206016927.jpg)
01 maig Postres i berenars saludables
Us animem a elaborar els vostres postres i berenars saludables.
Us caldrà una bona dosi de voler-ho passar bé, si pot ser en companyia, mentre descobriu nous sabors i textures. I un davantal!
Per una banda us presento els endolcidors naturals: em refereixo a la fruita seca, panses, dàtils i orellanes, genials per a preparar compotes, melmelades i brownies de cacau o garrofa. També les melasses de cereals o verdures o fins i tot sucs de fruita concentrats per endolcir postres tipus mousse.
Posem en valor les càrregues glucèmiques baixes, la presencia de fibra i enzims naturals i una baixa o nul·la manipulació industrial.
També ens haurem de familiaritzar amb els espessidors com el kuzu, el agar agar o la xia, que a més d’aportar-nos la textura cremosa que tant ens agrada, ens aporten efectes medicinals tan necessaris pel budell.
Els fruits secs els cuinem per complementar els postres amb textures cremoses tipus formatges vegans o en granoles cruixents que fan les delícies de tothom mentre ens nodrim de greixos de qualitat.
I també, perquè no? Una mica de cereal en farina o floc, a poder ser integral o sense gluten.
Recepta de Mousse de Garrofa
Volia acabar aquest post amb algun recepta i he decidit compartir-vos aquesta tan senzilla que m’encanta!
Ingredients:
3 cullerades soperes de crema de garrofa i avellanes, 2 cullerades de kuzu, 2 tasses de llet d’arròs.
Elaboració:
1. Escalfar la llet d’arròs amb la crema de garrofa i barrejar bé.
2. Diluir el kuzu amb una mica d’aigua freda i afegir a la llet d’arròs i garrofa. Remoure constantment fins que espesseixi.
3. Deixar refredar.
Opcional servir amb unes avellanes picades per sobre tipus granola.
Volem dolçor a les nostres vides! Què i com endolceixes tu la teva?
*_______*
VEURE ELS PRÒXIMS TALLERS DE CUINA NATURAL I SALUDABLE