Formació en Cuina Natural i Energètica
Curs 2019-2020. 9ª edició.
Un camí envers l’alimentació natural i saludable és un camí d’autoconeixement i llibertat. També és un camí de sanació.
Aquest curs de Cuina Natural i Energètica és una formació pràctica i teòrica i s’emmarca dins del coneixement energètic dels aliments, aposta per l’alimentació saludable, local i de l’estació, i també aporta nocions de dietoteràpia.
Dates i horaris
8 sessions en dissabte d’11 a 18h (inclou dinar).
26 octubre, 23 novembre, 25 gener, 22 febrer, 21 març, 19 abril (diumenge), 23 maig i 20 juny.
Em vull inscriure
La nostra Formació en Cuina Natural i Energètica
Els diferents aliments interaccionen amb el nostre cos físic i les nostres emocions. Durant aquesta formació ens qüestionarem alguns dels mites relacionats amb l’alimentació i ens obrirem a conèixer quins són els aliments sustentadors de salut i benestar, com preparar-los i com combinar-los en un menú equilibrat.
Existeix un fluxe en les sessions de la Formació de Cuina Natural i Energètica que va molt més enllà dels coneixements que anem adquirint. Les classes estan pensades per facilitar experiències que obrin interrogants i trobin respostes individuals i íntimes mentre integrem els coneixements. Qüestionaments relacionats amb: Com sóc? Què vull a la vida? o Com ho faig per anar-hi?, van trobant respostes de la mà dels aliments i la seva energia.
En finalitzar el Curs de Cuina Natural i Energètica, els alumnes disposen d’una base sòlida i integrada on recolzar la teva tria d’una alimentació saludable. També han descoberto les possibilitats que ofereix l’aprofundiment en un mateix en relació a l’alimentació i la seva alquímia.
Continguts per sessió
1ª sessió
- El nostre cos. Necessitats de l’organisme i com satisfer-les.
- L’energia dels aliments. Rodes energètiques.
- El que mengem i el que assimilem. Com nodrir uns budells sans, la base de
l’equilibri.
- Sistema digestiu i fases de la digestió.
- Sistema immunitari i malalties autoinmunes
2ª sessió
- Què és una alimentació saludable? Modes i Sentit comú.
- Recomanacions de la OMS.
- L’equilibri en el plat.
- Energia i sistemes de cocció. Com tallar les verdures?
- La llet i les fonts de calci: llavors, algues i verdures biològiques.
- Minerals: sodi, potasi i magnesi.
- Com mantenir uns ossos forts i un sistema nerviós estable.
3ª sessió
- Dieta o canvi d’estil de vida?
- Organització a la cuina. Pensar-saber-tenir: Cap on vull anar?
- Combinacions a evitar.
- Proteïnes animals i proteïnes vegetals.
- Sucre i alternatives.
- Polaritat acidesa-alcalinitat.
- Malalties de la sang. Ferro i colesterol.
4ª sessió
- Com sóc? Quina és la meva realitat? Quines són les dificultats?
- Com abordar un canvi progressiu amb amor.
- El pes adequat. Constitució i condició. Aliments extrems.
- Lípids i greixos, vitamines i radicals lliures.
- Equilibri en el plat gràcies als colors, els sabors i les textures.
- Energia dels amaniments.
- Fibromiàlgia.
5ª sessió
- Afeccions alimentàries i aliments substitutius.
- Postres i berenars sense sucre.
- El menú i la polaritat al plat.
- Amaniments-2.
- Introducció a l’alquímia.
- Cicles vitals i cicles estacionals. Necessitat i canvi.
- Alimentació i emocions.
6ª sessió
- Replantejar la cuina de casa. Com organitzar-nos?
- Tuppers i entrepans.
- Esmorzars equilibrats.
- Aprofundiment en el menú equilibrat.
- Processos cancerígens.
- Cuina per un de sol.
- Alimentació i consciència plena.
7ª sessió
- Caràcter i alimentació. L’alimentació en el sistema familiar.
- Com sóc, què desitjo, què necessito?
- Des d’on avançar?
- Aprofundiment en l’alquímia.
- Energia dels condiments.
8ª sessió
- Aliments medecina i preparacions remeieres.
- Casos pràctics d’alquimia i menús.
- Integració, com vull seguir? Què diu el cap, què diu el cos?
- Recull i tancament.
Aquesta formació inclou i aporta
- Teoria i coneixements sobre els aliments, l’alimentació saludable i l’energia dels aliments. Com preparar un menú equilibrat? Cuina del sentit comú.
- Una aproximació bàsica a la prevenció per la salut i el benestar dins d’una línia de dietoteràpia.
- Receptes saboroses i senzilles per adaptar en el nostre àmbit particular o familiar.
- Tècniques de cocció supervisades i combinacions equilibrades d’aliments i condiments.
- Suggeriments per a l’organització a la cuina i en el nostre dia a dia.
- Un acompanyament individual en grup per reconèixer les necessitats personals relacionades amb l’alimentació i aprofundiment en la saviesa del propi cos.
- Reconeixement de les emocions més rellevants en relació a l’alimentació.
- Supervisió per una professional de l’alimentació saludable i terapeuta gestalt.
- Productes locals, ecològics i vegans.
Preu
A consultar.
Només 15 places!
Professora
Rosa Montells
Professora de Cuina Natural i Energètica i dietoterapeuta.
Llicenciada en Farmàcia.
Terapeuta Gestalt amb quinze anys d’experiència.
Instructora de Moviment Conscient Rio Abierto.
Gràcies per aquest curs on els aliments es desplegaven com a protagonistes d'històries de benestar viscudes un dissabte al mes.
En cada sessió de cuina, al peu de la muntanya màgica de Montserrat i en una masia amb energia de pedra i bosc, els ingredients feien joia, festa i alegria mentres es jugava amb els colors, les textures, les olors, les mides i els sabors desplegats a taula.
C. J. (Formació de Cuina Natural i Energètica) 1/3
Vam interpretar el Ying i el Yang dels nutrients, vam incorporar les algues de forma qüotidiana, vam eliminar molt de sucre, vam protegir la nostra flora intestinal amb probiòtics i prebiòtics, vam substituïr gran part de sal per alternatives saludables com el miso, vam conrear els plats amb diferents llavors i vam utilitzar la paraula "al dente" per la verdura i no la pasta.
C. J. (Formació de Cuina Natural i Energètica) 2/3
Nosaltres, aprenents d'alquimistes del foc i del temps, agraïnt les bones receptes i els consells encertats de la Rosa i el Joan, els avantatjats someliers que ens han guiat durant la travessa culinaria, hem gaudit del fet de cuinar per intentar viure amb més energia, consciència i convivència.
Gràcies l'Alzina per aquesta bonica experiència.
C. J. (Formació de Cuina Natural i Energètica) 3/3
Aquesta formació ha estat clau per fer un canvi molt positiu a la meva organització d'àpats diaris i al meu tipus d'alimentació, que encara que ja era saludable, m'ha aportat molts coneixements i hàbits per millorar la meva salud tant a nivell físic com emocional. I sobretot he après a escoltar al meu cos i saber que li ve de gust i perquè.
S. F. (Formació de Cuina Natural i Energètica)
Contactar per a més informació