Recepta de cassola de carxofes

recepta de carxofes

Recepta de cassola de carxofes

Us proposem aquesta recepta amb verdures d’hivern i una cocció llarga per escalfar-vos profundament els mesos de fred. Un plat remineralitzant i molt dolç  que de ben segur gaudireu molt!

Ingredients:

  • Tres cebes tallades a quarts
  • Quatre carxofes
  • Dues xirivies pelades i tallades a bocins grossos.
  • Una tira d’alga wakame tallada a bocins i remullada 10 minuts amb aigua.
  • Condiments: oli d’oliva, una mica de farigola fresca, tamari, mitja llimona. Nous trossejades i torrades.

Preparació:

1. Treure les fulles dures de les carxofes i també les puntes. Talleu-les a quarts i traieu la pelussa del mig. Suqueu-les amb llimona perquè no s’ennegreixin.

2. Saltar les cebes amb una mica d’oli d’oliva i una mica de sal marina, sense tapa, durant 7 minuts en una cassola de base gruixuda.

3. Afegir les verdures i l’alga, la farigola i saltar amb la ceba uns minuts més.

4. Afegir aigua que cobreixi 1/3 les verdures (podeu aprofitar la del remull de l’alga) . Tapar i coure a foc baix o mig durant 30-40 minuts o fins que quedin ben toves.

5. Afegir un rajolí de tamari i les nous torrades. Apagar i deixar reposar uns minuts abans de servir.

Bon profit!

rosa montells Teràpia Gestalt Collbató

Autora

Rosa Montells

Terapeuta Gestalt amb quinze anys d’experiència, membre de la Asociación Española de Terapia Gestalt (AETG). Instructora de Moviment Conscient Rio Abierto. Professora de Cuina Natural i Energètica. Llicenciada en Farmàcia.