
02 des. Recepta de torró de xixona
Ingredients:
- 300g d’ametlla marcona
- 120g de sucre de coco
- un polsim de sal
Preparació:
0. Escalfa el forn a 180 °C.
1. Posa les ametlles a la safata del forn i torra-les lleugerament, remenant una mica amb cura que no es cremin. Estaran llestes en uns 10 minuts. Deixa-les refredar fora del forn.
2. Passa el sucre de coco per un molinet o batedora per a fer-lo glass (pots ometre aquest pas).
3. Quan siguin fredes, posa les ametlles i el sucre de coco fet glass en un processador d’aliments (una picadora també servirà!) i tritura la barreja fins que comenci a convertir-se en una crema. Aquí has de tenir cura de no passar-te triturant o et quedarà una crema tipus tahini que no serà emmotllable. Hauràs d’aturar-te quan la massa comenci a deixar anar l’oli i les ametlles comencin a estar triturades. Que siguin emmotllables.
4. Folra un motlle de Turró rectangular –o un altre qualsevol– amb paper de fornejar i estén la pasta per sobre. Aplana bé prement una mica amb una mà de morter i cobreix amb un altre paper de fornejar. Guarda a la nevera al menys 12 hores per a que se solidifiqui una mica.
Bon profit!

Autora
Rosa Montells
Terapeuta Gestalt amb quinze anys d’experiència, membre de la Asociación Española de Terapia Gestalt (AETG). Instructora de Moviment Conscient Rio Abierto. Professora de Cuina Natural i Energètica. Llicenciada en Farmàcia.