16 oct. Saltat mineralitzant de verdures de tardor
Us proposem aquesta saborosa recepta amb verdures de tardor. El saltat llarg ens permet obtenir tota la dolçor de la pastanaga, la carabassa i el moniato, amb el contrapunt salat de l’amaniment amb una base de mugi miso. Un plat remineralitzant, amb molt de color, per a aquesta estació que comença.
Ingredients:
6 cebetes senceres; 4 pastanagues; 1 moniato gran i 1 rodanxa de carbassa, tot tallat a trossos grans; 1 tira d’alga wakame trossejada i deixada en remull durant 10 minuts en 4 cullerades d’aigua; 1/2 magrana desgranada.
Per l’amaniment: 1 cullerada petita de mugi miso, 1 cullerada de melassa d’arròs, 1 cullerada de suc de gingebre fresc, tot ben diluït en dues cullerades d’aigua calenta.
Preparació:
1. Afegir un rajolí d’oli d’oliva a una cassola de fons gruixut.
2. Passar les cebetes tres minuts amb una mica de sal a foc mitjà.
3. Afegir la resta de les verdures i ofegar tres minuts més.
4. Baixar el foc al mínim, afegir l’alga remullada juntament amb l’aigua de remull, tapar i cuinar 40-45 minuts fins que les verdures estiguin cuites.
5. Afegir la vinagreta, remenar i apagar el foc.
6. Afegir la magrana.
Bon profit!
Recepta compartida per Biospirit.